Arvo rahoittaa Suomen Kuntakiinteistöt Oy:n päiväkotihanketta Oulussa

10.8.2021 

Arvo Sijoitusosuuskunta ja Suomen Kuntakiinteistöt Oy ovat sopineet uudesta rakennusaikaisesta rahoituksesta, joka kohdistuu Oulunsalon suuralueen päiväkotiprojektiin. Arvolla on entuudestaan kokemusta onnistuneesta yhteistyöstä Suomen Kuntakiinteistöjen kanssa. Suomen Kuntakiinteistöt toimii hankkeessa rakennuttajana ja rakennusliikkeeksi on valittu Rave Rakennus Oy. Päärahoittajana päiväkotihankkeen rahoitusaikana toimii Danske Bank.

Päiväkoti sijaitsee keskeisellä paikalla Oulunsalon Mäntypellonpolulla, Kauppakeskus Kapteenia vastapäätä. Nykyaikainen päiväkotirakennus tulee tarjoamaan monipuoliset tilat 150 lapselle. Kohteeseen tulee ääneneristys lentomelua vastaan, lämmitysmuodoksi on valittu kaukolämpö ja valaistuksessa käytetään energiatehokkaita liike- ja läsnäolotunnistimilla varustettuja led-valaisimia. Lisäksi kohteessa panostetaan piha-alueisiin, jonne nousee lasten leikkejä varten pienoisversio lentokentästä ja muita Oulunsalon maamerkkejä.

Oulunsalon uuden päiväkodin rakennustyöt on jo aloitettu maanrakennustöillä ja loppuvuoden aikana rakennus tulee edistymään harjakorkeuteen. Valmistuessaan syksyllä 2022 tämä noin 1500 m2 rakennuskokonaisuus tulee korvaamaan kaksi alueella aiemmin toiminutta päiväkotia. Oulun kaupunki vuokraa kohteen Suomen Kuntakiinteistöiltä 25 vuoden sopimuksella.

– Tämän tyyppinen vakaata, pitkäaikaista kassavirtaa tarjoava kiinteistökohde sopii erittäin hyvin omistukseemme, toteaa Suomen Kuntakiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Jani Kotikangas.

– Etsimme lisää vastaavia hankkeita juuri käynnistyvään rahastoomme. Näemme ensisijaisesti kuntien käyttöön rakennettavissa sivistys-, liikunta-, palvelu- ja sotekiinteistöissä houkuttelevan sijoituskohteen, johon kukaan muu Pohjois-Suomessa ei ole vielä tarttunut. Rahaston ensimmäinen rahoituskierros on jo suljettu, mutta toisen rahoituskierroksen myötä tavoittelemme 25 miljoonan euron rahaston kokoa.

Arvon sijoitusjohtaja Kati Peltomaa on havainnut kasvavaa kysyntää rakennusaikaisille ja muille lyhytaikaisille rahoituksille.

-Sijoitusstrategiamme mahdollistaa niin siltarahoitusten kuin muiden lyhytaikaisten rahoitusten myöntämisen kokoluokassa 1–5 miljoonaa euroa. Koska täydentävät lainamme ovat pääsääntöisesti vakuudettomia tai pankkilainaan nähden huonommalla etusijalla, pankkien on helpompi lähteä mukaan hankkeiden kokonaisrahoitukseen. Toisaalta Arvon lainat tarjoavat yrityksille yhden järkevän rahoitusratkaisun lisää työkalupakkiin muiden rinnalle.